Jaunumi
AS „Sadales tīkls” filmu parkā Cinevilla organizēs projektu “Viena diena drošībai”

Ceturtdien, 19. septembrī, vairāk nekā 500 Tukuma, Engures un Jaunpils novadu 3. un 4. klašu audzēkņi piedalīsies projektā “Viena diena drošībai”, ko filmu parkā Cinevilla organizē AS “Sadales tīkls”. Pasākumā  bērni viegli saprotamā veidā praktiski iepazīsies ar dažādu dzīves situāciju būtiskākajiem drošības jautājumiem

Atsaucoties AS “Sadales tīkls” iniciatīvai, pasākumā piedalīsies un par dažādiem sadzīves drošības aspektiem stāstīs arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Latvijas Banka, LR Tiesībsarga birojs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, kā arī biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” un uzņēmumi VAS “Latvijas dzelzceļš”, AS “Latvijas valsts meži” un AS “Gaso”.
Pasākuma laikā bērniem būs gan unikāla iespēja tuvumā aplūkot pasākumā pārstāvēto organizāciju operatīvo dienestu transportu – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu automašīnu, policijas automašīnu, elektriķu operatīvās darba brigādes automašīnu, gāzes avārijas dienesta automašīnu, gan arī spēlēt dažādas izglītojošas drošības spēles, pildīt testus un piedalīties dažādās citās aktivitātēs. Pasākuma laikā skolēni apgūs drošības nosacījumus sliežu ceļu tuvumā, mācīsies kļūt par atbildīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gūs priekšstatu par pirmās palīdzības sniegšanas pamatiem tipiskākajos sadzīves nelaimes gadījumos, uzzinās vairāk par ugunsdrošību un pareizu rīcību dažādās ārkārtas situācijās, apgūs gāzes un elektrodrošības jautājumus, mācīsies, kādas ir skaidras naudas drošības pazīmes, kā droši rīkoties ar naudu un to uzglabāt, uzklausīs Cūkmena padomus, kā saglabāt tīrus mežus, kā arī pārbaudīs savas zināšanas par rotaļlietu un izklaides pakalpojumu drošumu un uzzinās vairāk par bērnu tiesībām un pienākumiem. 
Ierodoties uz pasākumu, visas klašu grupas saņems īpašu lapu, kurā būs jāsavāc atzīmes no katra uzņēmuma vai organizācijas stenda par noklausīto drošības prezentāciju. Tās klases, kas būs savākušas visas atzīmes, tiks aicinātas doties īpašā piedzīvojumā pa filmu parku Cinevilla.
Drošības aktivitātes norisināsies filmu parka Cinevilla āra laukumos, Vidusvecvagaros, Slampes pagastā, Tukuma novadā, no plkst. 10.00 līdz plkst.14.00. Pēc tam no plkst. 14.00 līdz 14.30 skolēni tiks aicināti aplūkot drošības dienestu operatīvās automašīnas.
Bērnu drošības izglītības pasākums “Viena diena drošībai” notiks jau sesto gadu. Iepriekš pasākums ir ticis organizēts Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā, Ogrē un Līvānos. Projektu organizē AS “Sadales tīkls” sadarbībā ar Tukuma novada Izglītības pārvaldi un Producentu grupu “Namejs”.
Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana, iegūtie ieraksti var tikt publiskoti projekta un pasākuma publicitātes nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai, kā arī vēsturiskā mantojuma saglabāšanai. Vairāk informācijas klātienē pie pasākuma organizatoriem vai www.sadalestikls.lv.

Papildu informācija:
Egita Slavicka
AS „Sadales tīkls” 
Komunikācijas projektu vadītāja
Tālr. +371 67728826, +371 26430230, egita.slavicka@sadalestikls.lv