Jaunumi
PTAC paziņojums MiniCredit AS klientiem

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) brīdina, ka Minicredit AS ir informējis PTAC, ka pret tā klientiem tiek īstenotas ārpustiesas parādu atgūšanas darbības (iespējamas krāpšanas darbības) no Baltic Law Consult OU, kuru kreditors nav pilnvarojis un kuram nav nodevis prasījuma tiesības atgūt parādus no patērētājiem ārpustiesas ceļā. PTAC aicina patērētājus, kas slēguši līgumus ar kreditoru un saņēmuši šāda satura paziņojumus, neveikt maksājumus Baltic Law Consult OU uz tā norādīto norēķinu kontu Swedbank AS Igaunijā, bet sazināties ar MiniCredit AS, lai noskaidrotu visu informāciju par parāda esamību un īstumu.

PTAC norāda, ka 2018.gada 22.maijā saņēmis vēstuli no MiniCredit AS, kuram PTAC izsniedzis speciālo atļauju (licenci) patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai. MiniCredit AS rīcībā nonākusi informācija, ka atsevišķi tā klienti saņēmuši elektroniskās vēstules no Baltic Law Consult OU (reģistrācijas Nr.14339618) par nesamaksātu parādu un aicinājumu to apmaksāt, veicot pārskaitījumu uz Baltic Law Consult OU norēķinu kontu Igaunijā. Elektroniskajās vēstulēs minēts, ka MiniCredit AS un Baltic Law Consult OU noslēgts parāda piedziņas līgums, saistībā ar kuru parāda atgūšanas tiesības pāriet uz Baltic Law Consult OU. MiniCredit AS vēstulē norāda, ka uzņēmumam nav noslēgts sadarbības līgums ar Baltic Law Consult OU un nav tam sniedzis datus par saviem klientiem un ar tiem noslēgtajiem kreditēšanas līgumiem. Vēstulē minēts, ka šādu aicinājumu sūtīšana veikta, iespējams, krāpnieciskos nolūkos, kā arī prettiesiski apstrādājot personas datus.

PTAC informē, ka parādu atgūšanu Latvijā drīkst veikt tikai licencēti komersanti, savukārt Baltic Law Consult OU nav izsniegta speciālā atļauja (licence) parāda atgūšanas pakalpojumu sniegšanai Latvijā. Saraksts ar komersantiem, kuram PTAC izsniedzis speciālo atļauju (licenci) parādu atgūšanas pakalpojumu sniegšanai, pieejams šeit.

PTAC aicina patērētājus, kas slēguši līgumus ar MiniCredit AS un saņēmuši vēstules ar aicinājumu atmaksāt parādu, neveikt maksājumus Baltic Law Consult OU uz to norādīto norēķinu kontu Swedbank AS Igaunijā, bet sazināties ar MiniCredit AS (tel.+371 25211221, e-pasts: info@minicredit.lv), lai noskaidrotu visu informāciju par parāda esamību un īstumu.

 

Papildu informācija:
Sanita Gertmane
Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļa
Sanita.Gertmane@ptac.gov.lv, +371 67388622.

 

Publicēšanas datums: 22.05.2018.