Jaunumi
PTAC brīdina- aizliegta liftu izmantošana Rīgā, Gogaļa ielā 8/10

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – PTAC) amatpersonas 2017.gada 5.septembrī, veicot bīstamo iekārtu – divu liftu, kas uzstādīti Rīgā, Gogoļa ielā 8/10 – uzraudzības pārbaudi, konstatēja, ka minētajiem liftiem normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā nav veiktas kārtējās tehniskās pārbaudes un tie tiek lietoti. 
Uzraudzības pārbaudē arī tika konstatēts, ka vienam no liftiem 1., 3., 4., 5.apstāšanās līmenī pēc lifta kabīnes apstāšanās starpība starp kabīnes grīdas līmeni un stāva grīdas līmeni pārsniedz 50 mm (pārbaudes laikā konstatētā starpība ir robežās no 80 līdz 140 mm), līdz ar to PTAC brīdina, ka pastāv paklupšanas un nokrišanas risks, kas var apdraudēt cilvēka dzīvību un veselību.
PTAC norāda, ka minēto liftu valdītājs saskaņā ar bīstamo iekārtu reģistrā pieejamo informāciju ir SIA “Ilze Valgere”, Reģ.Nr.40103211080 (turpmāk – Sabiedrība).
Ņemot vērā iepriekš minēto, PTAC 2017.gada 8.septembrī ir nosūtījis Sabiedrībai vēstuli ar informāciju, ka liftu lietošana ir AIZLIEGTA līdz brīdim, kad Sabiedrība nodrošinās liftu tehniskās pārbaudes, kuru rezultātā lifti tiks atzīti par atbilstošiem normatīvo aktu prasībām.
Tā kā Sabiedrība ar PTAC nesazinās, kā arī nenodrošina liftu tehniskās pārbaudes, PTAC brīdina, ka liftu lietošana ir AIZLIEGTA. Lai informētu mājas iedzīvotājus, PTAC amatpersonas 19.10.2017. uz liftu šahtas durvīm izvietoja uzlīmes, kas informē, ka lifta lietošana ir aizliegta.

Papildu fotogrāfijas no objekta skatīt