Jaunumi
AS „Sadales tīkls” Līvānos organizēs projektu “Viena diena drošībai”

Ceturtdien, 20. septembrī, vairāk nekā 200 Līvānu novada 3. un 4. klašu audzēkņi piedalīsies projektā “Viena diena drošībai”, ko organizē AS “Sadales tīkls”. Pasākumā  bērni viegli saprotamā veidā praktiski iepazīsies ar dažādu dzīves situāciju būtiskākajiem drošības jautājumiem.

Atsaucoties AS “Sadales tīkls” iniciatīvai, pasākumā piedalīsies un par dažādiem sadzīves drošības aspektiem stāstīs arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, Ceļu satiksmes drošības direkcija, Latvijas Interneta asociācijas Drošāka interneta centrs, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Latvijas Banka, kā arī uzņēmumi VAS “Latvijas dzelzceļš”, SIA “Zaļā josta” un AS “Gaso”.

Pasākuma laikā bērniem būs gan unikāla iespēja tuvumā aplūkot pasākumā pārstāvēto organizāciju operatīvo dienestu transportu – Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķu automašīnu, ugunsdzēsēju glābēju automašīnu, policijas automašīnu u.c., gan arī spēlēt dažādas izglītojošas drošības spēles, pildīt testus, skatīties izglītojošas filmas un piedalīties dažādās citās aktivitātēs. Pasākuma laikā skolēni apgūs drošības nosacījumus sliežu ceļu tuvumā, mācīsies kļūt par atbildīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem, gūs priekšstatu par palīdzības izsaukšanu nelaimes gadījumā un pirmās palīdzības sniegšanu, kamēr mediķi vēl ceļā uz negadījuma vietu, uzzinās vairāk par ugunsdrošību un pareizu rīcību dažādās ārkārtas situācijās, apgūs gāzes un elektrodrošības jautājumus, mācīsies, kā atpazīt eiro banknotes un monētas, droši rīkoties ar naudu un to uzglabāt, kā arī pārbaudīs savas zināšanas par drošību internetā. Pirmo gadu projekta dalībniekiem būs iespēja apmeklēt īpašu bīstamo atkritumu tematikai veltītu kontrolpunktu, kur SIA “Zaļā josta” eksperti informēs par sadzīves bīstamajiem atkritumiem, to marķējumiem, kā arī par pareizu rīcību ar tādiem bīstamajiem atkritumiem kā zāļu atlikumi, dzīvsudraba termometri, kā arī elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumi, izlietotās baterijas un akumulatori, dienas gaismas lampas u.tml.   

Ierodoties uz pasākumu, visas klašu grupas saņems īpašu lapu, kurā būs jāsavāc speciālas atzīmes no katra uzņēmuma vai organizācijas stenda par noklausīto drošības prezentāciju. Tās klases, kas būs savākušas visas atzīmes, dienas noslēgumā tiks aicinātas apmeklēt īpašu “Pasaku nama” koncertu “Ar drošu sirdi mājās” Līvānu novada Kultūras centrā.

Drošības aktivitātes norisināsies Līvānu 2. vidusskolas sporta zālē, Līvānos, Rīgas ielā 113/117, no plkst. 11.00 līdz plkst.14.00. Pēc tam no plkst. 14.00 līdz 14.30 skolēni tiks aicināti aplūkot drošības dienestu operatīvās automašīnas Līvānu 2. vidusskolas iekšpagalmā, savukārt no plkst. 14.30 līdz 15.30 skolēni tiks aicināti uz “Pasaku nama” koncertu  Līvānu novada Kultūras centra Lielajā zālē.

Bērnu drošības izglītības pasākums “Viena diena drošībai” notiks jau piekto gadu. Iepriekš pasākums ir ticis organizēts Liepājā, Daugavpilī, Jelgavā un Ogrē. Projektu organizē AS “Sadales tīkls” sadarbībā ar Līvānu novada Izglītības pārvaldi, Līvānu novada Kultūras centru un Līvānu 2. vidusskolu.

Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana, iegūtie ieraksti var tikt publiskoti projekta un pasākuma publicitātes nodrošināšanai un sabiedrības informēšanai, kā arī vēsturiskā mantojuma saglabāšanai. Vairāk informācijas klātienē pie pasākuma organizatoriem vai www.sadalestikls.lv.


Papildu informācija:
Egita Kancāne
AS „Sadales tīkls” 
Komunikācijas speciāliste
Tālr. 67728826, 26430230, egita.kancane@sadalestikls.lv