Jaunumi
Rīga Plaza apskatāma Pretkrāpšanas kustības #atkrāpies ietvaros veidotā izstāde Viltotais zaķis

No 31. marta līdz 2. maijam modes un izklaides centrā Rīga Plaza apskatāma Pretkrāpšanas kustības #atkrāpies ietvaros veidotā izstāde Viltotais zaķis. Tā ir iespēja izpētīt un salīdzināt dažādu preču viltojumus un arī to oriģinālus, kā arī uzzināt, kam pievērst uzmanību un tādējādi pasargāt sevi un savus līdzcilvēkus., iegādājoties un patērējot dažādas preces, tostarp apģērbus, apavus, pārtikas preces, smaržas u.c.

Izstādē izvietoti vairāki desmiti reāli eksponāti, kas konfiscēti uz Latvijas valsts robežas un apstiprināti kā viltojumi. Lai izstādes apmeklētājos radītu intrigu par to, vai paši spējam atšķirt oriģinālu no viltojuma, liela daļa priekšmetu būs divos eksemplāros, kas uzskatāmi parādīs galvenās iezīmes, kuras atšķir oriģinālu no viltojuma.

Latvijā viltoto preču radītie zaudējumi tirgū ir 140 miljoni EUR, kas veido 15,7 % no pārdošanas apjoma, izraisot arī darbavietu samazināšanos par 2500 vietām. Aizturēto viltoto preču skaits muitas iestādēs visā Eiropas Savienībā (ES) salīdzinājumā ar 2016. gadu ir palielinājies par 15%. Latvijā viltojumi tiek ievesti galvenokārt no Turcijas, Ķīnas un citām Āzijas valstīm, tāpat no Indijas, Singapūras un Apvienotajiem Arābu Emirātiem. Liela daļa preču Latvijas tirgu sasniedz caur ES iekšējo un tādējādi arī nekontrolēto robežu – no Lietuvas un Polijas.

Pilnu ziņu skatīt atkrapies.lv: http://atkrapies.lv/modes-un-izklaides-centra-riga-plaza-apskatama-viltotu-precu-izstade-viltotais-zakis/

Izstādes foto: https://flic.kr/s/aHskThS4hd

 

Zaiga Puškina

Latvijas Republikas Finanšu ministrijas

Komunikācijas departamenta vecākā referente

Tālr. (+371) 67083881