Jaunumi

attels

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) informē par Eiropas Savienības ātrās ziņošanas sistēmā (turpmāk - RAPEX) ievietotajiem ziņojumiem par nedrošām precēm. Pēc ievietoto ziņojumu izskatīšanas, PTAC 2018.gada 7.martā nedrošās preces konstatējis daudzos Latvijas interneta veikalu piedāvājumos, līdz ar to PTAC aicina patērētājus pārliecināties, vai to rīcībā nav zemāk minētās preces un nepieciešamības gadījumā nekavējoties pārtraukt to lietošanu un atgrieziet nedrošās preces tirdzniecības vietās, kur tās iegādātas.

Ņemot vērā to, ka ievietotās preces ir atzīstamas par nedrošām Preču un pakalpojumu drošuma likuma izpratnē, to pārdošana, piegādāšana vai citāda izplatīšana nav pieļaujama. RAPEX sistēmā ievietotie ziņojumi par nedrošām precēm:

 Nr.A12/0242/18: Bērnu gultiņa, KLUPS, modelis RADEK IX (white), EAN 5902022541200, izmērs 120x60cm, neatbilst standarta LVS EN 716-1+A1:2013 “Mēbeles. Mājas apstākļiem paredzētās parastās un saliekamās bērnu gultiņas. 1. daļa: Drošuma prasības” prasībām un rada nopietnu risku, jo gultas malas nav pietiekami augstas, kā rezultātā bērns var pārkāpt tām pāri, nokrist un gūt traumas. Tāpat, atvērumi starp gultas redelēm ir pārāk lieli, kas var novest pie bērna ekstremitāšu vai galvas iesprūšanas. Vienlaicīgi PTAC vērš uzmanību uz to, ka interneta veikalu piedāvājumos tika konstatētas identiskas bērnu gultiņas, tikai citā krāsā, līdz ar to PTAC aicina izvērtēt arī šo bērnu gultiņu atbilstību drošuma prasībām.

Interneta veikalu mājaslapas, kurās konstatēta nedrošā prece:

  1. https://www.babystore.lv
  2. https://www.1a.lv
  3. https://mebelestev.lv
  4. http://akcijaspreces.lv
  5. http://emoda.lv/
  6. https://minikid.lv
  7. http://www.bernusala.lv
  8. https://www.4baby.lv
  9. https://mebeles.buv.lv
attels

Nr.A12/0209/18: Bērnu slidkalniņš DINO, Flair, bērniem no 2 gadu vecuma, maksimālā slodze 25kg, EAN 5995875703536, neatbilst standarta LVS EN 71-8:2012 “Rotaļlietu drošums. 8.daļa: Mājas apstākļiem paredzētas aktīvās atpūtas rotaļlietas” prasībām un rada nopietnu risku, jo testēšanas laikā atklājās, ka slidkalniņš nav pietiekami stabils – lietošanas laikā tas var apgāzties un bērns var gūt traumas.

Interneta veikalu mājaslapas, kurās konstatēta nedrošā prece:

  1. https://sportkid.lv
  2. http://www.ricaveikals.lv
  3. https://www.707.lv
  4. http://www.neoshop.lv
  5. http://www.chapchic.eu
  6. http://ff.lv/
  7. https://minikid.lv
  8. http://emoda.lv/
  9. http://www.e-pele.lv
  10. http://www.expressshop.lv
  11. https://www.gouptime.lv
  12. https://bebis.lv
  13. http://www.pirkums.lv
    attels

PTAC aicina iepazīties ar informāciju par Latvijā un ES konstatētām nedrošām precēm:

  Latvijā konstatētās nedrošas preces atrodamas PTAC izveidotajā datu bāzē.  Eiropā konstatētās nedrošās preces atrodamas RAPEX datu bāzē.