Jaunumi
PTAC brīdina par maldinošām aviobiļešu iegādnes vietnēm

 

Vasara ir atvaļinājumu, laiks, kad izvēlamies ne tikai apciemot omīti laukos, bet arī aizlidot uz kādu vietu, kur vasara, iespējams, ir siltāka un saulaināka. Tāpēc, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) atgādina par mājaslapām, kuru noformējums maldina par patieso pakalpojumu sniedzēju.

PTAC aizdomīgo interneta vietņu sarakstā ir iekļautas piecas mājaslapas, kur ir iespējams iegādāties aviobiļetes:

Šajās mājaslapās konstatēta maldinoša komercprakse, jo tās īsteno tirdzniecības veicināšanas aktivitātes, patērētājam radot iespaidu, ka biļetes tiek iegādātas pakalpojuma sniedzēja, proti, aviokompānijas, kas veic lidojumu, oficiālajā interneta vietnē, jo minēto biļešu tirdzniecības starpnieku mājas lapu vizuālais noformējums, kā arī funkcionalitāte atgādina aviokompāniju mājaslapas.

Aicinām patērētājus būt uzmanīgiem un rūpīgi izvērtēt pastāvošos riskus, iegādājoties aviobiļetes minētajās interneta vietnēs, jo iegādājoties biļetes šādās mājaslapās ir jāmaksā arī par starpnieka pakalpojumu, tādēļ cena ir augstāka kā aviopārvadātāju mājaslapās. Atgādinām arī, ka iegādājoties biļetes ir jāiepazīstas ar aviopārvadātāja noteikumiem, bet izvēloties mājaslapu aviobiļešu iegādei, aicinām, pārbaudīt vai mājaslapā ir norādīts pārdevējs un vai uzņēmums sniedz pilnu kontaktinformāciju – uzņēmuma nosaukumu, adresi, tālruņa numuru, e pasta adresi.

PTAC uzturētais aizdomīgo interneta vietņu saraksts.