Jaunumi
PTAC brīdina- interneta veikals www.ietaupi24.lv nepiegādā preces un neatmaksā naudu

Pēdējo trīs mēnešu laikā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk- PTAC) ir saņēmis 10 sūdzības un 9 konsultācijas par SIA PARFIMS (turpmāk- Sabiedrība) negodīgo komercpraksi interneta veikalos www.ietaupi24.lv un www.tehnika365.lv

Pēc pasūtījuma veikšanas Sabiedrība patērētājiem nepiegādā preces un neatmaksā par tām samaksāto naudu, kas elektropreču gadījumā pārsniedz pat 1000 EUR .  Šobrīd interneta veikala www.tehnika365.lv darbība ir apturēta, taču www.ietaupi24.lv  turpina pieņemt pasūtījumus par, kuriem tiek saņemtas arvien jaunas sūdzības. 

PTAC aicina patērētājus pirms jebkuras preces vai pakalpojuma iegādes veltīt laiku interneta vietnes izpētei. Tā kā problēmu un strīdu gadījumā informācija par pārdevēju ir būtiska un nepieciešama, iesakām drošības nolūkos informāciju par uzņēmumu salīdzināt ar, piemēram, Lursoft datubāzi- www.lursoft.lv. Šajā datubāzē varat pievērst uzmanību atzīmēm par to, vai nav aktuāls maksātnespējas process vai likvidācijas process, kas liecina par problēmām konkrētajā uzņēmumā. 

Vērtīgi pirms preces iegādes konkrētā interneta veikalā iepazīties ar citu patērētāju atsauksmēm dažādos atsauksmju portālos, izmantojot interneta meklētājprogrammas vai pajautājot draugiem un paziņām par viņu pieredzi.  

Papildus minētajam PTAC aicina iepazīties ar padomiem, kā izvēlēties drošu internetveikalu, kas atrodami šeit.

 

Papildu informācija:
Sanita Gertmane
Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļa
sanita.gertmane@ptac.gov.lv 67388622, 22006628.