Jaunumi
PTAC aicina būt uzmanīgiem, apmeklējot bezmaksas procedūras un produktu prezentācijas

Daudzi no mums kaut reizi dzīvē ir saņēmuši piedāvājumu apmeklēt vilinošu bezmaksas procedūru vai it kā daudzsološu produktu prezentāciju. Diemžēl ne vienmēr tik ļoti vilinošais piedāvājums rezultējas ar patīkamām emocijām. Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (turpmāk – PTAC) vairākkārt ir vērsušies patērētāji ar vēlmi atteikties no jau parakstīta līguma saistībā ar neplānotu/pārsteidzīgu kāda pakalpojuma vai produkta iegādi, kas norāda uz to, ka patērētāji dažādi ietekmēti mēdz iegādāties preces, kuras viņiem nav nepieciešamas un ir neatbilstoši dārgas. Šī iemesla dēļ

PTAC ATGĀDINA:

  • Ja komersants Tevi uzaicina uz savu preču vai pakalpojumu prezentāciju vai bezmaksas iepazīšanās procedūrām, izbaudi tās, tomēr ATCERIES, ka tas Tev neuzliek nekādas saistības iegādāties preci vai pakalpojumu vai arī noslēgt līgumu.
  • Ja tomēr prezentācijas/konsultācijas laikā Tev ir ieinteresējis konkrētais piedāvājums, pirms tā iegādes vai līguma noslēgšanas APDOMĀ, vai šis nebūs pārsteidzīgs lēmums un pēc iespējas pārliecinies personīgi par piedāvātās preces vai pakalpojuma cenām pie cita komersanta (salīdzini piedāvājumus).
  • ESI ĪPAŠI UZMANĪGS, ja Tev vēlas pārdot dārgu pakalpojumu vai pakalpojumu paketi un lūdz pēc iespējas ātrāk noslēgt līgumu (piemēram, konsultācijas laikā). Nepakļaujies uzstājīgam aicinājumam noslēgt līgumu nekavējoties (pat, ja Tev tiek piedāvāta īpaša cena). Atceries, komersanti parasti darbojas veicot komercdarbību, līdz ar ko piedāvātie pakalpojumi visticamāk nav labdarības projekts.
  • Lūdz laiku APDOMĀTIES, ja tas nepieciešams, lai pieņemtu sev izdevīgāko lēmumu.
  • Ja pakalpojums saistīts ar veselību, esi īpaši uzmanīgs un apdomīgs pirms noslēdz kādu līgumu, IZVĒRTĒ, vai Tev šis pakalpojums ir nepieciešams un vai Tev ir pieņemama pakalpojuma cena.
  • Pirms noslēdz līgumu uzmanīgi IZLASI visus līguma noteikumus, katrs no šiem noteikumiem Tev būs saistošs un būs jāpilda.
  • IEGAUMĒ, ka Tev ir tiesības iepazīties ar kredīta līguma noteikumiem pirms tā noslēgšanas, jo tās ir saistības, par kuru izpildi vai neizpildi Tu būsi atbildīgs.
  • Rūpīgi IZVĒRTĒ, vai piedāvātais pakalpojums ir tā vērts, lai uzņemtos kredītsaistības uz vairākiem mēnešiem vai gadiem.
  • Pirms aizdevuma līguma noslēgšanas  IZVĒRTĒ, vai Tavi ienākumi ļauj aizņemties un vai spēsi aizdevumu atmaksāt.
  • SALĪDZINI piedāvāto aizdevumu ar citiem – iespējams, atradīsi vēl izdevīgāku piedāvājumu pie cita kredīta devēja.
  • ATCERIES, ka Tev ir 14 dienu atteikuma tiesības no piedāvātā kredīta līguma, izmanto tās, ja līgums noslēgts NEPĀRDOMĀTI un PĀRSTEIDZĪGI.

Papildu informācija:
Evija Lene
Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante
Evija.Lene@ptac.gov.lv,
+371 68806520, +371 67388622