Jaunumi

attels

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) ir apkopojis datus par nebanku patērētāju kreditēšanas tirgus un ārpustiesas parādu atgūšanas sektora darbību 2018. gadā. Tāpat 2018. gadā tika pieņemti grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz stingrākas prasības patērētāju maksātspējas vērtēšanā, samazinātu kopējo kredīta izmaksu slieksni un nosaka reklāmas ierobežojumus kreditēšanas pakalpojumiem.

Apkopotie dati par 2018. gadu rāda, ka turpina pieaugt jaunu aizdevumu izsniegšanas apjomi Distances kredītos, Patēriņa kredītos un Līzingos, tāpat palielinās arī nebanku kredītdevēju administrētais kredītportfelis, savukārt, samazinājies distances kredītu ar atmaksu vienā maksājumā skaits, kas nav tikuši pagarināti.

Patērētāji ne vienmēr spēj atmaksāt radušos parādus, kā rezultātā parādsaistības tiek nodotas ārpustiesas parāda atgūšanas pakalpojumu sniedzējiem. Ārpustiesas parādu atgūšanai nodoto patērētāju parādu lietu skaits salīdzinot ar 2017. gadu ir pieaudzis.

Lai iepazītos ar sīkāku informāciju par situāciju nebanku patērētāju kreditēšanas tirgū un parādu atgūšanas sektorā, PTAC laipni aicina uz preses konferenci, kas norisināsies

ceturtdien, 27.06.2019. plkst.10.00, Avalon Hotel, 13.janvāra ielā 19, Rīgā.

Preses konferencē:

Pārskats un galvenie secinājumi par nebanku kreditēšanas tirgus darbību un patērētāju situāciju 2018. gadā;Pārskats par ārpustiesas parādu atgūšanas sektora darbību 2018. gadā;PTAC izveidotais maksājumu kontu saistīto pakalpojumu salīdzināšanas rīks;Grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā.

Prezentē: Baiba Vītoliņa, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore

Lūdzam savu klātbūtni pieteikt līdz 26.06. 2019. plkst. 17.00 elektroniski, rakstot uz e-pasta adresi santa.zarane@ptac.gov.lv, vai pa tālruni +371 67388622