Jaunumi

attels

Šogad sesto gadu Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) kopā ar partneriem rīko FINANŠU PRATĪBAS NEDĒĻU 2018, kas notiek vienlaikus ar citviet pasaulē organizētiem finanšu pratības pasākumiem – Child and Youth Finance International (CYFI) 7. Globālo naudas nedēļu (Global Money Week) un 4. Eiropas finanšu nedēļu, ko rīko Eiropas Banku federācija.

FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Ieva Upleja: "Finanšu pakalpojumu vide kļūst arvien digitālāka, mūsu iespējas veikt norēķinus, sekot savam finanšu stāvoklim, ieguldīt, pārvaldīt finanses šodien ir iespējams digitālajā vidē, neizejot no mājām vai darbavietas. Mūsu nauda vairs nedzīvo tikai naudas makos, tā lielā mērā dzīvo virtuālajā realitātē. Tādēļ ar partneriem esam vienojušies par šī gada nedēļas koncepciju "Kur dzīvo nauda?". Šogad FIN 2018 ietvaros arī Finanšu pratība kļūs digitāli pieejamāka. Esam realizējuši projektu "Finanšu pratības digitālās mājas" un atvērsim jaunu vietni, kurā turpmāk vienuviet būs pieejama visa līdz šim partneru sagatavotā būtiskā finanšu pratības virziena informācija."

Tādējādi Latvijas finanšu pratības adrese turpmāk būs www.finansupratiba.lv, un šī vietne tiks atklāta 14. martā. 6. FINANŠU PRATĪBAS NEDĒĻAS laikā ikviens ir aicināts attīstīt savu finanšu pratības kompetenci tieši digitālajā vidē, meklēt jaunus, interesantus materiālus, sarunāties ar citiem interesentiem un iepazīt digitālās finanšu pratības nianses.  Līdztekus jaunās vietnes atklāšanai partneri nodrošinās iedzīvotāju finanšu pratību veicinošus pasākumus dažādām auditorijām – vieslekcijas un seminārus, vizītes skolās, lai aktualizētu finanšu pratības nozīmību un sniegtu savus padomus ikvienam interesantam. Vairāk par aktivitātēm 6. FINANŠU PRATĪBAS NEDĒĻAS KALENDĀRĀ: http://www.fktk.lv/uploaded_images/2018-Finanu-pratbas-nedas-notikumu-kalendrs.docx

Ar katru gadu finanšu pratības partneru pulks paplašinās. Šogad partneri ir – FKTK, Banku augstskola, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Ekonomikas ministrija un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Finanšu ministrija, Fiskālās disciplīnas padome, Latvijas Banka, Labklājības ministrija un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kā arī Nodarbinātības valsts aģentūra, Valsts izglītības satura centrs, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Ekonomikas un kultūras augstskola, fondu birža Nasdaq Riga, Junior Achievement Latvia, Latvijas Komercbanku asociācija un komercbankas - Swedbank, SEB banka un Luminor, Latvijas Apdrošinātāju asociācija, Latvijas aktuāru asociācija u.c.

 

Turpmākai informācijai:
Ieva Upleja
FKTK Komunikācijas daļas vadītāja
Tālr. +371 67774807, +371 29476003
ieva.upleja@fktk.lv


Vairāk par FKTK:
www.fktk.lv
www.klientuskola.lv
 Twitter.com/FKTK_LV

Publicēšanas datums 14.03.2018.