Jaunumi
Jelgavā 13. oktobrī norisināsies praktiskais seminārs par ventilējamām fasādēm un logu montāžu

Šā gada 13. oktobrī Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum organizē semināru “Ventilējamās fasādes un logu montāža. Prakse”, kurā aicina piedalīties ēku renovācijas projektu vadītājus, māju apsaimniekotājus, projektētājus un būvkomersantus.

Šobrīd aktīvi noris projektu gatavošana un iesniegšana atbalsta saņemšanai energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu, valsts un industriālajās ēkās. Semināru organizējam ar mērķi, lai ēku renovācijas projektu īstenotājiem palīdzētu izvēlēties sev piemērotākos risinājumus fasāžu atjaunošanai un logu nomaiņai, kā arī sekmētu kvalitatīvu renovācijas procesa vadību un ēku atjaunošanu.

Pasākuma dalībniekiem būs iespēja vērot klātienē korektu ventilējamās fasādes sistēmas montāžu, kā arī logu montāžu. Seminārā lektori pastāstīs par siltumizolācijas materiālu un apdares materiālu izvēli, kā arī kronšteinu un profilu izvēli un montāžu. 

Seminārs “Ventilējamās fasādes un logu montāža. Prakse” notiks š.g. 13. oktobrī plkst. 10.00 Jelgavas tehnikumā (Jelgava, O.Kalpaka iela 37). Pasākuma dienas kārtība un pieteikšanās anketa publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Dalība seminārā - bezmaksas. Dalībnieku skaits pasākumā - ierobežots. Papildu informācija par semināra saturu un norisi pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: dzivosiltak@em.gov.lv, tālr.: +371 67013240).

Seminārs tiek organizēts informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” ietvaros. To organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūciju Altum sadarbībā ar Būvmateriālu ražotāju asociāciju, Latvijas Ilgtspējīgas būvniecības padomi, Latvijas Minerālvates ražotāju asociāciju un Latvijas Logu un durvju ražotāju asociāciju, tajā piedalīsies arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra pārstāvji. Seminārā būs iespēja uzdot jautājumus SIA “Saint Gobain Celtniecības produkti”, SIA “Paroc”, SIA “Rockwool” un Profine, SIA “WindowsFactory”, SIA “Sika Baltic”, SIA “AS Fasādes”, SIA “Reaton”, SIA “ZULAK WOOD LATVIA”,  uzņēmumu pārstāvjiem.

Aktuālajai informācijai par ēku renovāciju un energoefektivitātes jautājumiem aicinām sekot informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” Facebook lapā: www.facebook.com/dzivosiltak.

 

Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas 
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
Tālr: +371 67013193
E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv