Jaunumi

attels

Eiropas Pārnēsājamo bateriju asociācija (EPBA) pagājušā gada nogalē izsludinājusi informācijas kampaņu adresētu vecākiem par podziņbateriju drošu izmantošanu. EPBA izstrādājusi animācijas video (https://youtu.be/nwLLFJUcphw), kas vecākiem sniedz visu nepieciešamo informāciju par podziņbateriju un monētbateriju lietošanu. Video arī uzsver nepieciešamo rīcības plānu gadījumā, ja šādu bateriju bērns norijis. Podziņbaterijas un monētbaterijas ir speciāli paredzētas, lai piegādātu enerģiju mazām un pārnēsājamām ierīcēm, piemēram, rotaļlietām, pulksteņiem vai medicīnas ierīcēm. Bateriju nelielā izmēra dēļ pastāv risks bērnam tās nejauši norīt. EPBA un asociācijas dalībnieki ir apņēmušies šo risku mazināt, lielākoties palielinot

“Viena no svarīgākajām vērtībām mūsu organizācijai ir patērētājiem droša bateriju lietošana.” Stāsta Hans Craens, EPBA ģenerālsekretārs. Viņš arī piebilda, ka “negadījumi, kad bērni nejauši norij maza izmēra baterijas, turpina parādīties un, tāpat kā citi mazi priekšmeti, var radīt nopietnu risku veselībai. Tuvojoties svētku laikam, mūsu animētā video mērķis ir vecāku informēšana par podziņbateriju un monētbateriju lietošanas potenciālajiem riskiem, kad bērni tām var viegli piekļūt. 
Video un faktu lapa koncentrējas tieši uz tādu scenāriju uzsvēršanu, kuros bērns var norīt baterijas. Tas pievērš uzmanību tieši monētbaterijām, kuru diametrs ir 16 mm vai lielāks, un, kuru sastāvā ir litijs. 
EPBA turpinās atbalstīt drošu bateriju izmantošanu, pievēršot sabiedrības uzmanību, un sadarbojoties ar ieinteresētajām pusēm un valsts institūcijām nacionālā,  Eiropas un starptautiskā līmenī.

PAR EPBA

Eiropas Pārnēsājamo bateriju asociācija (EPBA) ir vadošā organizācija, kas pārstāv parasto un uzlādējamo pārnēsājamo bateriju ražotāju intereses, kā arī tās industrijas, kuras izmanto pārnēsājamās baterijas savos izstrādājumos un pārnēsājamo bateriju izplatītājus, kas darbojas Eiropas Savienībā un ārpus tās. Tā atbalsta savu biedru kopējās intereses attiecībā uz Eiropas iestādēm un citām vadošajām starptautiskajām organizācijām, lai sniegtu patērētājiem pilnīgus risinājumus energoavotiem, kas ir ilgtspējīgi visas dzīves garumā. 

 

Papildu informācija:
Santa Zarāne
Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vadītāja
Santa.Zarane@ptac.gov.lv, +371 67388622, +371 22006628.

attels

Publicēšanas datums: 14.01.2019.