Jaunumi
Dialogs par mūsdienīgām un efektīvi īstenojamām patērētāju tiesībām

Ielūdzam uz Patērētāju jaunā kursa “Dialogu par mūsdienīgām un efektīvi īstenojamām patērētāju tiesībām”, kas norisināsies ceturtdien, 2018. gada 30. augustā no plkst. 15.15 līdz 17.30 viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga konferenču zālē “Ballroom 2”, Aspazijas bulvārī 22, Rīgā.

Ņemot vērā tirgus straujo dinamiku, Eiropas Komisija nākusi klajā ar priekšlikumu “Uz patērētājiem orientētais jaunais kurss” (New Deal for Consumers), kas paredz nodrošināt patērētāju atbalsta instrumentus, lai ikviens varētu īstenot savas tiesības un vajadzības gadījumā saņemt kompensāciju. Priekšlikumā ietvertas pilnvaras patērētāju tiesību aizsardzības organizācijām celt pārstāvības prasības patērētāju vārdā, kā arī sankciju harmonizēšana. Tāpat priekšlikums paredz paplašināt patērētāju aizsardzību attiecībā uz tiešsaistes pakalpojumiem, ņemot vērā digitālās nozares attīstību un daudzveidību.
 
Ceturtdien, 30. augustā, aicinām uz diskusiju Rīgā par Eiropas Komisijas izstrādāto priekšlikumu. Pasākumu organizē Eiropas Komisija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Patērētāju tiesību aizsardzības centru. Pasākumā piedalīsies Eiropas Komisijas Tiesiskuma un patērētāju ģenerāldirektorāta ģenerāldirektore Tīna Astola (Tiina Astola), Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis, Patērētāju tiesību aizsardzības centra direktore Baiba Vītoliņa, kā arī lielāko uzņēmēju organizāciju pārstāvji un patērētāju tiesību aizsardzības jomas eksperti.

Pasākums notiks latviešu valodā ar tulkojumu angļu valodā.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks fotografēšana, filmēšana un video tiešraižu veikšana, uzņemtos materiālus publicējot interneta vietnēs un sociālajos tīklos. Atrodoties pasākuma teritorijā, Jūs apliecināt, ka esat informēts un piekrītat, ka tiekat iekļauts/a audio vai vizuālajā materiālā. Lai iepazītos ar informāciju par personas datu apstrādi aicinām apmeklēt tīmekļvietnes:

Pasākumam lūdzam reģistrēties šeit līdz 28.augustam.

Ar papildu informāciju par Patērētāju jauno kursu aicinām iepazīties Eiropas Komisijas izveidotajā vietnē.

 

Jautājumu gadījumā aicinām zvanīt 67388622, sanita.gertmane@ptac.gov.lv .