Jaunumi
Apturēta sludinājumu vietnes ss.lv saimnieciskā darbība

Valsts ieņēmumu dienests (turpmāk - VID) apturējis SIA “Internet” saimniecisko darbību. Šis uzņēmums administrē Latvijā populārāko sludinājumu vietni www.ss.lv (turpmāk – ss.lv).

Patlaban ss.lv vēl darbojas, jo pēc lēmuma par saimnieciskās darbības apturēšanu, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļa pašu domēnu slēdz piecu dienu laikā.

Situācijā, kad ir apturēta uzņēmuma saimnieciskā darbība, aicinām patērētājus neveikt maksājumus par sludinājumu ievietošanu.

Liekot uzsvaru uz godīgu komercpraksi lietoto auto tirdzniecībā, VID jau kopš gada sākuma SIA “Internet” lūdza sniegt pamatinformāciju par personām, kas ievieto lietotu auto sludinājumus portālā ss.lv. Šī informācija ir svarīga, jo ir pamatotas aizdomas, ka atsevišķas personas portālu izmanto, lai organizētu PVN izkrāpšanas shēmas. VID ir atklājis vairākas šādas shēmas. Vienā no tām bija iesaistīts vairāk nekā 700 automobiļu, radot zaudējumus pusmiljons eiro apmērā.

Komersantam 2017. gadā tika izsūtītas četras brīdinājuma vēstules ar aicinājumu sniegt VID pieprasīto informāciju, tāpat notika divas tikšanās, kurās SIA “Internet” pārstāvji atteicās sadarboties. Komersants ignorēja arī piespriestos administratīvos sodus.

SIA “Internet” ir nonācis arī Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk - PTAC) redzeslokā. Pašlaik PTAC ir saņemtas gandrīz 100 sūdzības un sniegtas konsultācijas par portāla ss.lv darbību. Būtiskākās problēmas, par ko sūdzas patērētāji: apmaksāto sludinājumu dzēšana bez paskaidrojumiem par iemeslu, neskaidra sludinājumu cenas norādīšana, kā arī saziņas nenodrošināšana ar patērētāju. PTAC pašlaik veic lietas izpēti par negodīgas komercprakses īstenošanu.

Šī gada 3. augustā pl.15.00 notika preses brīfings, kura laikā Valsts ieņēmumu dienests un Patērētāju tiesību aizsardzības centrs informēja par lēmumu apturēt SIA “Internet” saimniecisko darbību.

 

Informāciju sagatavoja:
VID Sabiedrisko attiecību daļa
tālr. + 371 67122670; +371 67122668 
 e-pasts: komunikacija@vid.gov.lv